dorpsdiner

Dorpsdiner breidt uit met ‘eten uit andere culturen’

Dorpsdiner, modeshow en theater tijdens donderdagavond Olsterfeest

Op de donderdagavond van het Olsterfeest is ook dit jaar het traditionele dorpsdiner. Je kunt daarbij kiezen uit twee mogelijkheden: je kunt iemand trakteren op een door jezelf gekookt etentje in een sfeervol aangeklede feesttent of je kunt aanschuiven bij een tafel met ‘eten uit andere culturen’. Inwoners uit Olst gaan koken voor andere inwoners en daar kun je lekker van mee-eten tegen een vergoeding van € 9,50. Dus naast de formule van zelf je eten meenemen, kunnen ruim 50 eters (vol=vol) genieten van eten uit  Angola, Bolivia, Peru, Indonesië,Amerika of Italië.

Modeshow Olster ondernemers en optreden Femmes

Om 20.00 uur wordt de rode loper uitgerold voor de Olster ondernemers op het gebied van mode. Om 20.00 uur verzorgen Haar & Beauty Huys,Ter Stal, Santé Lingerie,’t Goed, Optiek Monique, de Santenkraam, Olsterhof, Nobach en Nouk & Lies een wervelende modeshow. Naast kleding worden ook lingerie, brillen, riemen, tassen, sieraden en andere accessoires geshowd. Het hele programma wordt omlijst door zang- en theateracts van de enthousiaste damesgroep Femmes. Heb je geen zin in het Dorpsdiner, maar wel in theater en modeshow? Kom dan om 20 uur naar de feesttent. De toegang voor de modeshow en het theater is gratis.

De achterliggende gedachte van het Dorpsdiner

Heb je een aardige buurvrouw die voor je planten zorgt in de vakantie? Is er iemand in jouw buurt die je helpt met boodschappen doen? Helpt die meneer van de overkant je met wiskunde? Verdient je moeder een uitje na een ziekbed? Kortom: ken jij iemand in jouw straat of buurt die jij een etentje gunt? Vind je het bovendien leuk om iets te koken?

Dan is het Dorpsdiner de manier om deze persoon in het zonnetje te zetten. Nodig de persoon die jij dat etentje wilt geven uit en kom samen naar het Dorpsdiner in de feesttent van het Olsterfeest. Om 18.30 uur start daar een diner, bereid door jezelf en andere inwoners van Olst. Allemaal inwoners die een ander een warm hart toedragen.

Wil je niet zelf koken dan kun jij je opgeven om mee te eten met één van de inwoners die eten koken uit een andere cultuur.

Hoe werkt het?
Je vraagt iemand om met je mee te gaan naar het Dorpsdiner. In de feesttent bij Huize Westervoorde staan de tafels en de stoelen in een sfeervolle omgeving klaar, zodat zo’n 10 tot 12 mensen per tafel samen hun zelfgemaakte maaltijd kunnen nuttigen. Delen en ruilen mag, maar is geen must. Wel moet je zelf de borden en het bestek meenemen. De organisatie probeert warmhoudplaatjes te regelen, maar je kunt er voor de zekerheid zelf ook één meenemen. Ook staat er een magnetron om eten bij te warmen. Drinken hoef je niet mee te nemen. Dat kun je kopen in de feesttent. De toegang tot de tent is uiteraard gratis. Je betaalt alleen € 9,50 als je mee wilt eten aan een ‘tafel uit een andere cultuur’.

Vanaf 18.15 uur kun je binnenlopen met je gast en word je naar je tafel begeleid. Om 18.30 uur wordt het diner officieel geopend en kan de maaltijd beginnen. Om 20.00 uur wordt de rode loper uitgerold voor de Olster ondernemers op het gebied van mode en kan de modeshow beginnen. En of dat nog niet genoeg is,wordt het hele programma omlijst door leuke zang- en theateracts van Femmes.

Aanmelden
Wil jij voor iemand wat koken en samen naar het Dorpsdiner komen? Voor de organisatie is het handig om te weten hoeveel tafels en stoelen er moeten worden klaargezet, dus meld je aan. Wil je mee-eten met één van de tafels met eten uit andere culturen? Daarvoor geldt: geef je snel op want vol=vol.

Niet eten, wel modeshow?
Heb je geen zin om mee te doen met het eten en wil je wel graag de modeshow zien en de zang- en theateracts van Femmes? Uiteraard ben je ook van harte welkom. Kom dan rond 19.45 uur naar de tent. De modeshow en het theaterprogramma starten om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Informatie

Hieronder vind je nog even de belangrijkste informatie op een rij:

  • Inloop vanaf 18.15 uur
  • Je wordt naar je tafel begeleid
  • Toegang is gratis
  • Je kookt voor jezelf en je gast(en) en dan neem je je eigen borden lus bestek mee of eet mee aan de tafel met eten uit een andere cultuur. Je betaalt dan een vergoeding van € 9,50 aan je gastheer/gastvrouw
  • Consumpties kunnen worden gekocht in de tent
  • Zelf dus geen drank meenemen
  • Start diner om 18.30 uur
  • Start modeshow om 20.00 uur
  • Na afloop (maar ook tussendoor) optredens van Zang- en theatergroep Femmes

Inschrijving dorpsdiner ‘eten uit een andere cultuur’ is gesloten

Naam

Adres

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Kies een tafel waaraan je wilt eten:

Aantal personen:

Inschrijven zelf koken

Naam

Adres

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Ik kook voor...personen (inclusief mezelf)(optioneel)

Warmhoudplaatje/rechaud nodig
JaNeeJa, neem ik zelf mee