Geweldige 5de editie OlsterFeest

Geweldige 5de editie OlsterFeest
18 september 2018 Organisatie Olster Feest

Namens de organisatie van het OlsterFeest willen wij de vele vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk alle bezoekers bedanken voor de vijf mooie dagen van de 5e editie van het OlsterFeest

Voor iedereen was er wat wils. Voor de smulpaap en de keukenprins(es), voor ouderen jong van geest en de kleinste kinderen, voor de toerliefhebber met of zonder motor,voor de gangmaker en de kerkganger, voor de fashionista en voor de feestvierder, voor de sporter op de benen en de kroegsporter;  ieder kwam aan bod.

Woensdag

De woensdag stond als vanouds in het teken van de appel.  De Appelloop had wederom een goede opkomst, niet alleen op het parcours, maar zeker ook er naast!  Degenen die liever bakten dan liepen was er de tweede editie van ‘Heel Olst bakt Appeltaart’. De deskundige jury, bestaande uit de banketbakker van bakker Jolink en bakker Bijsterbosch, heeft na rijp beraad Corry Lugtenberg haar  taart beloond met de 1e prijs.

Donderdag

De smulpapen konden ook op donderdag hun geluk niet op bij het gezellige Dorpsdiner. Afgelopen donderdag hingen er heerlijke geuren in de prachtig aangeklede feesttent van het Olsterfeest tijdens het Dorpsdiner. De bijna 100 bezoekers van het Dorpsdiner proefden eten uit Bolivia, Japan, Pakistan en India. Allemaal bereid door Olstenaren.  Dit alles onder de muzikale begeleiding van de ‘Zingende Badmutsen’.

Na dit spetterende optreden was het tijd voor de modeshow Olster ondernemers De Olsterhof, Beautyleen, Naaiatelier Bandaris, Haar en Beauty huis, Nouk en Lies, Het Goed, SanTé Lingerie, Nobach Schoenen, Bij de Buuren, bloemist Vloedgraven en Optiek Monique toonden de diversiteit van de Olster winkels. De show toonde dat er in Olst veel moois en modieus te vinden is in verschillende prijsklassen.  Zo bracht de donderdag iets voor het oog, de maag en de oren.

Vrijdag

Op vrijdagmiddag was de feesttent omgetoverd tot een speelpaleis voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het vullen van de stempelkaart, die de kinderen bij entree kregen, was voor de doorgewinterde speler met de vele activiteiten die ze konden laten afvinken. Sjoelen, stelten lopen, spijker poepen, koekhappen, eierlopen, biljarttrekbal, zenuwspel en spiegeldoolhof. Er kon natuurlijk ook weer geknipt, geplakt en geverfd worden. Ervaren grimeurs schminkten vele kinderen.  Deze kleurrijke gezichten waren ook buiten terug te vinden. Naast het springkussen werden kinderen, en vrijwilligers, getrakteerd op pannenkoeken verzorgd door twee koks van ’t Pannekoekhuis.

Op de vrijdagavond was het speelpaleis weer omgetoverd tot een feesttempel.  Een letterlijk knalfeest met het confettikanon van de robot van de Beatcrooks. DJ Baas en Roy & Mitch van DJ productions droegen ook bij aan de feest sfeer in de tent.

De Beatcrooks op vrijdagavond in de feesttent.

Zaterdag

Op zaterdag begon de nijverheid al vroeg. Winkels, eetgelegenheden, kleedjes en kramen werden allemaal in gereedheid gebracht voor de jaarmarkt. Men pakte hier flink voor uit van de caravan staand voor Theateratelier ‘ToiToi’ tot wagenpark waar elke liefhebber zijn ogen kon uitkijken.  Traditiegetrouw kwam men samen bij Ripperda om de middag borrelend af te sluiten. Het eind hiervan was voor velen signaal voor een kort rustmoment om daarna zich weer te melden voor de volgende dienst in de feesttempel. Deze werd begeleid door de mannen van Band with Benefits en DJ Dr. Robinson. Stevige rock, ouderwetse house en hardcore, drumsolo’s, van alles kwam voorbij. Nieuw dit jaar was het drukbezochte ‘buiten-establishment’ waar roker en niet-roker gezamenlijk genoten van het zachte weer. Voor velen een gedenkwaardige avond, waar toch niet alles van herinnerd kan worden. Al met al, weer een goed feest.

Band with Benefits op zaterdagavond in de feesttent.

Zondag

De laatste dag van het Olsterfeest begon met een dienst. Maar dit keer onder begeleiding van de diaken M.Brinkhuis en DS. H.J. Damstra en met medewerking van koor ‘Tuum Est’. Deze primeur van het Olsterfeest werd drukbezocht met 110 kerkgangers in de tent. Deze  oecumenische dienst werd door de bezoekers als een succes ervaren.  Kan dit de start zijn van weer een Olsterfeest traditie?  Van de 1e keer van een nieuwe traditie naar de 2e keer van een nieuwe traditie. Op de afstanden, 50, 75 en 100 km, van de wielertocht, hadden zich ruim 40 fietsers aangemeld. De prachtige tocht langs de IJssel, over de hei en door de bossen werd ondersteund door heerlijk zonnig weer. Na de eerste 50 km kon men nieuwe energie op doen bij de goed verzorgde lunch van Eettapperij Bijsterbosch in Welsum.

De fans van tweewielers met motors sloten zich aan bij de bromfiets toertocht van de Olster Bromfietsclub ‘de 2 Takkies’. Het harde werk van haar leden betaalde zich uit met maar liefst 155 liefhebbers die van alle hoeken naar Olst kwamen rijden. Rijders uit Waspik, Klimmen, Emmen en nog vele andere plaatsen sloten zich voor de toertocht met prachtig weer. Voor degenen met motorproblemen was er de bezemwagen; waar het plezier niet minder was.

Ook de fans van motoren met vier wielen konden toeren. De IJsselrit 2018 werd verreden. Welke in het teken stond van Oldtimers van 30 jaar en ouder is uitstekend verlopen. Wellicht mede dankzij de mooie en rustgevende locatie in het park en  het mooie weer waren er veel positieve reacties van zowel de bijna 70 deelnemers als van het publiek.

Na de kerkdienst werd de tent om getoverd tot een sportpaleis. Een kroegsportpaleis voor de eerste editie van het koppeldarttoernooi tijdens het Olsterfeest. Met een mooi aantal van 20 koppels ( 40 deelnemers totaal) was het Olster darttoernooi een succes. Met muziek van Marco ten Kate en de plaatjes van de DJ op de achtergrond werd er volop gedart. Het toernooi verliep goed en iedereen had het naar zijn zin. Na goede beurten en mooi darts werden Lando Kattouw en Robin Seubring de eerste winnaars van het Olster Darttoernooi. Door de goede sfeer en de muziek van Daniël Oostra was het nog lang gezellig en bleven veel bezoekers, de deelnemers van de wielertocht,brommertocht  en darttoernooi in de tent hangen.

Uitslagen

Heel Olst Bakt Appeltaart

 1. Corry Lugtenberg
 2. Joke en Annie
 3. Marieke Albers

De prijzen zijn geschonken door Ripperda Opduur en de Olsterhof.

Kleurwedstrijd

De kleurwedstrijd in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar

 1. Iris v.d. Linden
 2. Cloë Bijsterveld
 3. Fem Duursma.

In de leeftijd van 9 t/m 12 jaar

 1. Anne de Jonge
 2. Stijn Overmars
 3. Kyan Ridderbos.

De prijzen zijn geschonken door Bakhuus, Boek en Kantoor Korten, Hubo, Beautyleen, The Giftshop & More en Henny Brouwer.

Loterij zondagmiddag

De nummers en bijbehorende prijzen die nog  niet zijn opgehaald.

 • 1445 – Nespressso koffiemachine
 • 1770 – Regenpak
 • 1769 – Klik aan Klik uit startset
 • 1762 – Touwdrager voor tuin enz.

Mensen met deze lotnummers kunnen contact opnemen via jan@olsterfeest.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.