OlsterFeest 14 september t/m 18september

OlsterFeest 14 september t/m 18september
15 augustus 2015 Organisatie Olster Feest

Het derde weekend van september bruist Olst. De Stichting OlsterFeest heeft een compleet programma samengesteld van woensdagavond tot en met zondagmiddag. In dit artikel meer over de activiteiten op woensdag en donderdag, de komende weken meer nieuws over het programma van de andere dagen. Hou daarvoor de Huis-aan-huis/Reklamix in de gaten!  

JvA-20150916-0299

Appelloop

De Appelloop gaat voor de start-en-finish-plek weer terug naar Huize Westervoorde. Dat de organisatie nu weer kiest om te starten bij het oude gemeentehuis heeft te maken met de samenwerking die de Appelloop is aangegaan met het OlsterFeest. De feesttent van het OlsterFeest staat op de woensdag ter beschikking van de Appelloop. De Appelloop vormt ook meteen de officiële start van het OlsterFeest. Er zijn meer belangrijke veranderingen in vergelijking met de afgelopen jaren. Alleen voorinschrijven bij de Appelloop. Wie op woensdag 16 september op de dag zelf nog besluit om mee te willen doen aan de Appelloop is te laat. Vanaf dit jaar is het voor deelnemers alleen mogelijk om zich via de site www.appelloop.nl in te schrijven. Na afloop van de Appelloop in de feesttent speelt er , ter omlijsting van de prijsuitreiking, een band zeventiger, tachtiger en negentiger jaren muziek.

 Dorpsdiner tijdens OlsterFeest
Kook een diner voor twee en pak een modeshow mee

Heb je een aardige buurvrouw die voor je planten zorgt in de vakantie? Is er iemand in jouw buurt die je helpt met boodschappen doen? Helpt die meneer van de overkant je met wiskunde? Verdient je moeder een uitje na een ziekbed? Kortom: ken jij iemand in jouw straat of buurt die jij een etentje gunt? Vind je het bovendien leuk om iets te koken? En lijkt jou een modeshow van tweedehandskleding ook helemaal iets van deze duurzame tijd?

Dan is het Dorpsdiner op donderdag 17 september de manier om deze persoon in het zonnetje te zetten. Nodig de persoon die jij dat etentje wilt geven uit en kom samen naar het dorpsdiner in de feesttent van het OlsterFeest. Om 18.30 uur start daar een diner, bereid door jezelf en andere inwoners van Olst. Allemaal inwoners die een ander een warm hart toedragen. Aansluitend kun je genieten van een modeshow georganiseerd door Bij de Buuren, gespecialiseerd in goede gebruikte kleding. Daar zeg je toch geen nee tegen?

Hoe werkt het?Je vraagt iemand om met je mee te gaan naar het diner. In de feesttent bij Huize Westervoorde staan de tafels en de stoelen klaar, zodat zo’n 10 tot 12 mensen per tafel samen hun zelfgemaakte maaltijd kunnen nuttigen. Delen en ruilen mag, maar is geen must. Wel moet je zelf de borden en het bestek meenemen. De organisatie probeert warmhoudplaatjes te regelen, maar je kunt er voor de zekerheid zelf ook één meenemen. Ook staan er enkele magnetrons om eten bij te warmen. Drinken hoef je niet mee te nemen. Dat kun je kopen in de feesttent. De toegang tot de tent is uiteraard gratis.

Vanaf 18.15 uur kun je binnenlopen met je gast en een tafel uitzoeken. Om 18.30 uur wordt het diner officieel geopend en kan de maaltijd beginnen. Na afloop van het diner krijg je een gratis kop koffie aangeboden door Bij de Buuren. Ondertussen wordt de rode loper uitgerold en kan de modeshow van tweedehandskleding van Bij de Buuren beginnen. Tweedehandskleding wordt tegenwoordig ook wel vintage genoemd. Tja, je vindt het wat of je vindt het niks, leuk wordt het in elk geval wel!Na afloop van de modeshow treedt de Droststreetband op in de feesttent. Zo kan het nog lang gezellig blijven.

Aanmelden

Wil jij voor iemand wat koken en samen naar het dorpsdiner? Voor de organisatie is het handig om te weten hoeveel tafels en stoelen moeten worden klaargezet. Daarom graag aanmelden via het inschrijfformulier op www.olsterfeest.nl.

Niet eten, wel modeshow?Heb je geen zin om mee te doen met het eten en wil je wel graag de modeshow zien? Vanaf 19.45 uur ben je dan van harte welkom in de tent. De Modeshow begint om 20.00 uur.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.