Zondag

[et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”css” module_class=”Header_balk” background_image=”http://www.olsterfeest.nl/wp-content/uploads/2014/05/olst-skyline-website.png”][et_pb_row][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://www.olsterfeest.nl/wp-content/uploads/2014/05/OlsterFeest-150-site.png” show_in_lightbox=”off” url=”http://www.olsterfeest.nl” url_new_window=”off” animation=”left” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_social_media_follow admin_label=”Social Media Follow” link_shape=”circle” background_layout=”dark” url_new_window=”on” follow_button=”off” module_class=”social_homepage”][et_pb_social_media_follow_network social_network=”facebook” url=”http://www.facebook.nl/olsterfeest/” bg_color=”#73277e”]facebook[/et_pb_social_media_follow_network][et_pb_social_media_follow_network social_network=”twitter” url=”http://www.twitter.com/olsterfeest” bg_color=”#73277e”]Twitter[/et_pb_social_media_follow_network][et_pb_social_media_follow_network social_network=”flikr” url=”https://www.flickr.com/photos/124972343@N05/” bg_color=”#73277e”]flikr[/et_pb_social_media_follow_network][/et_pb_social_media_follow][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”css” module_class=”Menu_balk”][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”2″ background_color=”#73277e” background_layout=”dark” text_orientation=”left” module_class=”menubar” /][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”css” module_class=”body_blankpage”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

IJsselrit en Shantykoor de Stuwzangers op zondagochtend

Terwijl buiten de kitcars (klassieke zelfbouwauto’s) opstellen voor de IJsselrit, treedt in de feesttent shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren op met gezellige zeemansliederen. Zij zingen twee keer, om 11.00 uur en om 12.30 uur. Tussendoor is er gelegenheid om bij de start van de IJsselrit te kijken (12.00 uur). De feesttent is vrij toegankelijk en bezoekers krijgen gratis koffie, thee en een plak cake aangeboden door de Lions Club Olst-Wijhe.

Open podium op zondagmiddag

Een gevarieerd gezelschap van Olster muzikaal talent heeft zich aangemeld voor het Open Podium op zondagmiddag. Er is een programma samengesteld voor ieder wat wils, met muziekverenigingen, zanggroepen en diverse bandjes in alle soorten en maten. Kom luisteren, dansen en meezingen in de feesttent, de toegang is gratis.

Programma:
14.00 Olster Harmonie – muziekvereniging
14.30 Nobiz – zangkoor
15.00 Apollo – muziekvereniging
15.30 Brandnew – pianist met blazersensemble
15.40 The Jukeboxes – jonge duo op piano en gitaar
15.50 Davin en Luc – jonge muzikanten met eigen repertoire
16.10 Cool24 – big(pop)band
16.50 That’s it – pop/rockband
17.50 Cool24
18.30 Nie Wies! – boerenrockband
De Stuwzangers uit Vilsteren is shantykoor van ruim 50 man dat vaker in Olst optreedt. In juni zongen ze naast de haringkar op de weekmarkt om te vieren dat er weer Hollandse Nieuwe was. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige zeemansliedjes, waaraan enkele Duits- en Engelstalige liedjes zijn toegevoegd. Dirigent Flip Jonkman weet zowel het koor als het publiek te stimuleren om uit volle borst te zingen.

De Olster Harmonie is een muziekvereniging die bestaat uit meerdere onderdelen: het ‘grote’ Harmonie-orkest, twee leerlingenorkestjes, een slagwerkgroep en blaaskapel de Holstobloazers, die vaak te zien zijn bij festiviteiten zoals de avond4daagse en de jaarmarkt. Op het Open Podium zal het Harmonie-orkest optreden met bekende muziek zoals ‘I dreamed a dream’ uit Les Miserable en verschillende medleys van Coldplay, Toto en Gloria Estefan.

Zangkoor Nobiz is een gemend koor uit Olst onder leiding van dirigent Hennie Zuiderwijk. Het koor heeft ongeveer 50 leden en streeft naar een breed repertoire tussen Bach en Beatles. In het voorjaar hebben ze een groots jubileumconcert gegeven ter gelegenheid van hun 15-jarig bestaan.

Koninklijke muziekvereniging Apollo is een fanfare-orkest dat al meer dan 100 jaar bestaat. Ze hebben zo’n 30 leden tussen de tien en tachtig jaar. Op het Open Podium spelen ze vrolijke muziek en proberen er onder leiding van Johan Wensink een gezellige boel van te maken.

Brandnew is de gloednieuwe naam van een groepje dat is gevormd rondom Wout Mensink, drummer bij de Olster Harmonie. Hij heeft pianoles bij Rianne Hoek-van Dijke uit Wijhe en vroeg vorig jaar een aantal blazers om hem te begeleiden bij zijn optreden op het kerstconcert in 2013. Wout speelt samen met het blazersensemble een bekende melodie uit de film Amélie.

The Jukeboxes wordt gevormd door Teun Grashof en Wouter Meijer, twee jongens van 18 jaar die elkaar kennen van school. Teun is een pianist die ook zingt en mondharmonica speelt, Wouter speelt op een akoestische gitaar. Ze hopen met hun muziek een relaxed sfeertje neer te zetten.

Davin Mosterd en Luc Leloup zijn twee jonge zeer gedreven muzikanten. Davin won in 2012 de talentenjacht Salland’s Got Talent met een eigen pianostuk. Samen met Luc schrijft hij eigen repertoire dat ze op het Open Podium voor het eerst voor groot publiek laten horen.

COOL24 is een grote band met twee zangeressen en een zanger, een ritmesectie en een uitgebreide groep blazers van 14 man. Ze hebben een veelzijdig repertoire van pop, soul, funk, disco, swing maar ook Nederlandstalig. Van elk optreden maken ze een feest.

That’s it is ontstaan in de jaren ’90 uit een project van het Olde Postkantoor. De pop/rockband bestaat uit Jan Bijsterbosch op drums, Miranda Pelgröm zang, John Dikkers op bas, Aleid Roelofs solo- en slaggitaar en Jan Hijlkema op slaggitaar. Ze spelen onder andere nummers van Ilse de Lange, Anouk, The Scene en Bryan Adams

Nie Wies! speelt authentieke boerenrock, waarbij de heren eigen werk afwisselen met covers van onder andere Normaal, Jovink en Mooi Wark. 13 september speelden ze nog op Knoll’n Rock bij Ruimzicht op de Boskamp.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_gallery admin_label=”Gallery” gallery_ids=”742,746,743,745″ gallery_orderby=”rand” fullwidth=”off” posts_number=”4″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” background_layout=”light” module_class=”Gallery_blankpage” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fullwidth=”off” specialty=”off” background_color=”#444444″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”css” module_class=”Footer”][et_pb_row][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”dark” text_orientation=”center”]

Design by    OlsterFeest
Powered by WordPress

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_cta admin_label=”Call To Action” button_url=”http://www.olsterfeest.nl/vrienden-van-het-olsterfeest/” button_text=”Word vriend!” use_background_color=”on” background_color=”#73277e” background_layout=”dark” text_orientation=”center” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_countdown_timer admin_label=”Countdown Timer” title=”Countdown 2 party” date_time=”09/17/2015 00:00″ background_layout=”dark” use_background_color=”off” background_color=”#74277f” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]