NUT Olst-Wijhe opent seizoen met Filmdiner

Op vrijdag 15 september opent het NUT het nieuwe seizoen met het traditionele 3-gangen-filmdiner in het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst.

 

Vertoond wordt de film Délicieux, met vooraf een voorgerecht, tijdens de pauze – halverwege de film - het hoofdgerecht, en na afloop van de film het nagerecht. Het diner wordt verzorgd door Eetkamer ‘Hier is ut’. Het verrassingsmenu is geïnspireerd op de film. Eventuele dieetwensen gaarne zelf doorgeven aan de Eetkamer (0570-683935).

De zaal is open om 18.30 uur, het programma start om 19.00 uur.

 

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe in de 18e eeuw, aan de vooravond van de Franse Revolutie, het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.

Wanneer kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en in de keuken begint. Frans komisch drama, 2021, regie: Éric Besnard, met o.a. Grégory Gadebois, Isabelle Carré en Benjamin Lavernhe, 112 minuten, Ned. ondertiteld.

 

Filmhuis Olst is een activiteit van het NUT.

Kaarten voor film incl. het diner zijn via onze website te koop: www.nutolstwijhe.nl

NUT-leden betalen € 30.-; voor niet-leden is de prijs € 35.-.

De kaartverkoop voor NUT-leden start op 22 augustoorus, v niet-leden op 5 september.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Joke Mulder 0570-562081